Nieuwe Seizoen ONLINE
Alle cursussen v.a. September nu te boeken
Alle Cursussen
WORKSHOP FYSIEK THEATER
WERKEN AAN NON-VERBAAL SPEL OP 15 en 16 JUNI
Meer info en Boeken

T-Lab

Acteerlessen voor volwassenen 
in hartje Amsterdam

T-Lab TEAM

T-Lab staat voor theaterlaboratorium. T-Lab werd in 2019 opgericht door Tjerry. Ondertussen is het team uitgebreid, maak hier kennis met onze docenten. Ons team staat altijd open voor uitbreiding. Kom je bij ons werken? Je kunt altijd een open sollicitatie indienen via ons contact formulier.

Vaste Team

tjerry tlab team

TJERRY

DOCENT | REGISSEUR

“Sinds mijn afstuderen aan de Academie voor Theater (Fontys Hogeschool voor de Kunsten)​ in 2011 heb ik op veel verschillende plekken mogen lesgeven en regisseren. Dat ik al mijn verworven ervaring nu in mijn eigen theaterlaboratorium kan toepassen, samen met andere inspirerende docenten en makers, is een lang gekoesterde droom die uitkomt. Het leukste aan lesgeven en regisseren vind ik de zoektocht om iemand beter te krijgen als acteur/toneelspeler. Ik daag mijn cursisten graag uit, duik met ze het diepe in en begeleid iedereen persoonlijk in hun leren. Daarbij vind ik een ontspannen en open werksfeer erg belangrijk. Ik ben altijd opzoek naar spelplezier, want wanneer dat er niet is, zal een speler nooit kunnen groeien.​”

LIZA

DOCENT

“Toen ik acht jaar was zat ik bij een toneelvoorstelling en zei ik tegen mijn moeder ‘Dat wil ik ook!’. En zo geschiedde. Tot mijn zestiende volgde ik elk jaar een toneelcursus. Via ROC Artiest belandde ik op de Academie voor Theater, waar ik Tjerry van ken en in 2015 afstudeerde. Sindsdien ben ik altijd bezig geweest met toneelspelen, doceren en regisseren. En nu ook hier bij T-Lab! En dat vind ik te gek omdat ik zelf heb ervaren hoe fijn en belangrijk de toneelcursussen vroeger voor mij waren. Elke cursus ontwikkel je weer verder als speler en als persoon. Dat is voor mij dan ook het belangrijkste als ik voor een groep sta. Een veilige, ontspannen en open sfeer creëren waarin iedereen zich op een eigen tempo kan ontwikkelen. Plezier staat naast veiligheid bovenaan op de lijst. Ik heb erg veel zin om spelenderwijs van elkaar te leren en samen te creëren.” 

Miek docent t-lab

MIEK

DOCENT

“Toen ik op mijn achttiende stopte met mijn opleiding Docent Frans vond ik al snel een voor mij betere combinatie met het docentschap met minder grammaticaregeltjes, en meer vrijheid: het theater. In 2021 studeerde ik af aan ArtEZ Zwolle en op het moment volg ik een mastertraject International Dramaturgy aan de UvA. Ik geloof dat de wereld draait op fantasie: zonder fantasie geen dromen, geen anders, geen verandering. Dat vermogen ontdekken en trainen met spelers vind ik ongelofelijk leuk en vet om te zien: iedereen heeft zijn eigen inslag en perspectief, en zo leren we weer van elkaar. Acteren is spelen en plezier en veiligheid zijn basisvoorwaarden om daarin te kunnen durven risico nemen en beter te worden. Ik kijk er naar uit om van spelen spel te maken, en samen te groeien!”

marisa tlab team 2

MARISA

MARKETING & COMMUNICATIE

“In het najaar van 2020 begon ik met mijn eerste acteerlessen ever! Dat wilde ik al heel erg lang, en het kwam er nooit van. Ik kreeg het van vrienden voor mijn verjaardag, en bij T-Lab vond ik waar ik naar op zoek was. Daar waar ik me nu hobbymatig kan ontwikkelen op het gebied van acteren en toneelspelen (nog steeds bij T-Lab), ben ik op professioneel gebied bezig met het maken en onderhouden van websites en assisteren met de online image van bedrijven. T-Lab was een match made in heaven, want hier kon ik dat waar ik gepassioneerd over was combineren met mijn werk. Het is geweldig om T-Lab te zien groeien en daar aan bij te mogen dragen. De website waar jij je nu op bevindt heb ik gemaakt en ik denk mee over de socials en T-Lab in het algemeen, samen met de rest van het team. Daar haal ik ontzettend veel energie uit!”

GASTDOCENTEN

danny tlab team_1

DANNY

GASTREGISSEUR

Danny Westerweel is sinds 2023 gastregisseur bij T-Lab. Hij studeerde in 2018 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Na zijn afstuderen was hij in het theater onder andere te zien in ‘Woef Side Story’ (Theater Rotterdam), ‘Soldaat van Oranje’ (NEW Productions), ‘Work Harder’ (Wunderbaum, Theater Rotterdam), ‘Dronken Mensen’ (Dronken Mensen) en ‘The Mousetrap’ (Rick Engelkes Producties). Hij vertaalde de musical ‘Come From Away’ (MediaLane) waarvoor hij een nominatie voor een Musicalaward ontving in de categorie ‘Beste Vertaling’. In 2022 debuteerde hij als regisseur van ‘Kruimeltje’ (Rick Engelkes Producties). Sinds zijn afstuderen was hij in verschillende tv-series te zien, waaronder ‘Van der Valk’, ‘DNA’, ’De K van Karlijn’ en sinds 2019 is hij onderdeel van ‘Het Sinterklaasjournaal’. Danny is ook te horen als stem van uiteenlopende karakters in verschillende tekenfilms en -series. Vorig seizoen maakt hij voor T-Lab de voorstelling ‘Opstaan en Weer Vallen’

teun tlab team_1

TEUN

GASTDOCENT

Teun is sinds het seizoen 2022/2023 als gastdocent aan T-Lab verbonden. Hij geeft de verdiepende cursus Camera Acteren, waarin hij vanuit zijn ervaring als acteur (o.a. Oogappels, De stamhouder, Klokhuis) onze cursisten meeneemt in de fijne kneepjes van het acteren voor een camera. “Werken bij T-Lab is inspirerend. Zowel voor cursisten als voor mij. We delen ervaringen en oefenen, oefenen, oefenen om een beetje beter te worden in dat wat we het leukste vinden: spelen”.

Eva Nijs team Tlab

EVA

GASTDOCENT

Eva Nijs is theatermaakster. Zij gaat in juni de workshop Fysiek Theater geven. In maart gaf ze deze workshop ook al eens. Binnenkort kun je hier meer informatie lezen over Eva. 

GEOFFREY

GASTDOCENT

Geoffrey Thompson is een acteur en actieregisseur met een specialiteit in theatrale gevechten en acrobatiek op hoog niveau. Hij staat bekend om zijn hoofdrol in de korte actiefilm ‘Cible’, geregisseerd door Danny Leysner en actie geregisseerd door Joey Ansah. Als een van de pioniers en experts in acrobatische gevechtskunsten stapte Geoffrey over op acteren en stunten na het spelen in zijn eerste internationale film ‘Le Monde Nous Appartient’ in 2009. Kort daarna speelde hij in toneelstukken als ‘De Zere Neus Van Bergerac’ van het RO Theater en deed stunts als de rol van Spiderman voor ‘Marvel Universe Live’. Hij portretteerde de rol van Cole in de sci-fi actiefilm ‘Kill Mode’ die in 2019 uitkwam, waar hij intensief samenwerkte met de politie en het leger. Hij regisseerde meerdere korte films, speelfilms, het Nederlandse muziektheaterstuk ‘Troje’ en de Engelse liveshow ‘Arrataki Go Show’ gebaseerd op het spel Genshin Impact. Met een opleiding tot schrijver, actieregisseur, acteur & stuntman wil Geoffrey krachtige action packed verhalen tot leven brengen die een blijvende impact hebben.

ROEL

GASTDOCENT

Roel was in het seizoen 2022/2023 gastdocent bij T-Lab. Hij gaf de cursus Camera Acteren. Roel heeft als acteur zelf veel voor de camera gestaan, onder andere in Goede Tijden Slechte Tijden en The Mopes. Hij doceert het acteren voor de camera al enkele jaren, zo ook aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. 

Vertrouwens- persoon

Vertrouwenspersoon

Hoewel we hopen dat de meeste zaken onderling of met je docent opgelost kunnen worden, is het goed om te weten dat je altijd terecht kunt bij een vertrouwenspersoon. Cursisten en (gast)docenten van T-lab kunnen melding maken van ongewenst gedrag bij onze vertrouwenspersoon. Cursisten en (gast)docenten van T-lab kunnen daarnaast terecht bij de vertrouwenspersonen van Mores via https://mores.online/vertrouwenspersoon. Mores is een onafhankelijk meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de culturele en creatieve sector.

De vertrouwenspersoon is er voor de volgende onderwerpen: pesten, discriminatie, agressie en geweld en seksuele intimidatie. De vertrouwenspersoon zal naar je verhaal luisteren, je adviseren of bijstaan bij een oplossing. Uiteraard blijft dat vertrouwelijk en doet een vertrouwenspersoon niets zonder jouw toestemming.

In de algemene voorwaarden kun je lezen welk gedrag bij T-lab gewenst en ongewenst is.

karlijn vertrouwenspersoon team

KARLIJN

VERTROUWENSPERSOON

Na een studie filosofie en theaterwetenschap is Karlijn Mofers sinds 2012 werkzaam als freelancer in de culturele sector in het algemeen en de theatersector in het bijzonder. In haar werk als o.a. dramaturg en regieassistent zag ze van dichtbij de mechanismen in de sector die ongewenste omgangsvormen in de hand werken. Dit was reden om zich te gaan specialiseren in integriteit en ongewenste omgangsvormen.

Na een korte traineeship waarbij zij onderzoek deed naar interpersoonlijke schendingen in de culturele sector, schreef Karlijn als secretaris en beleidsadviseur bij de Raad voor Cultuur mee aan het advies ‘Over de Grens’, over ongewenste omgangsvormen in de culturele sector.

Vanuit de behoefte om (potentiële) slachtoffers van ongewenste omgangsvormen en andere integriteitsschendingen op een persoonlijk vlak bij te staan, volgde ze in 2022 de opleiding tot gecertificeerd vertrouwenspersoon.

06 49998829