Nieuwe Seizoen ONLINE
Alle cursussen v.a. September nu te boeken
Alle Cursussen
WORKSHOP FYSIEK THEATER
WERKEN AAN NON-VERBAAL SPEL OP 15 en 16 JUNI
Meer info en Boeken

T-Lab

Acteerlessen voor volwassenen 
in hartje Amsterdam

Camera acteren

De basis van het acteren is altijd hetzelfde, maar elk medium waarvoor je je spel inzet vraagt andere technieken. Bij het acteren voor een camera zul je veel subtieler moeten spelen dan bijvoorbeeld op een podium. Om het aspect subtiel spel verder te ontwikkelen biedt T-Lab de Verdiepingscursus Camera Acteren aan.

Hoe kun je er voor zorgen dat je bij deze manier van spelen net zo goed emoties over kunt brengen als bij het grotere spel in een theater? Om je hierbij te helpen hebben wij een geweldige docent klaarstaan die je meeneemt in dit proces en jou zowel de theorie als de praktijk van het acteren voor de camera bijbrengt.

Het spelen voor een camera doet een beroep op andere spelkwaliteiten binnen het acteren en is daarom heel interessant om eens te doen na(ast) een improvisatiecursus zoals onze cursus: De Vloer Op. Als je nog geen acteerervaring hebt raden wij je aan om eerst je acteerskills te trainen.

Lees hieronder meer over de cursus en de praktische informatie. 

Camera Acteren

Onder begeleiding van Teun, die zelf als acteur veel voor de camera staat (o.a. Oogappels, De stamhouder, Klokhuis) en het vak al enkele jaren doceert leer je de basisregels van acteren voor de camera. Teun staat met twee benen in het werkveld en met zijn eigen expertise, werkervaring en passie voor het vak is hij de perfecte begeleider voor jouw eerste stappen voor de camera. Omdat hij zelf zowel in het theater als voor de camera acteert kan hij als geen ander de begeleiding geven in  hoe je je spel kan vertalen van de vloer naar het witte doek.

De nadruk zal liggen op de techniek, maar gaandeweg zal je ook spelinhoudelijk getraind worden. Je werkt aan subtiel spel. Je leert hoe je je kunt inleven in een rol en de situatie en zo een waarachtig personage kunt neerzetten.

De scènes die je speelt worden gefilmd en dat materiaal kijk je in de les samen met Teun en de andere cursisten terug. Hierbij reflecteren jullie samen op het gespeelde materiaal. Wij denken dat je veel kan leren van het kijken naar jezelf.
De eerste zes lessen ben je vooral bezig met de techniek. In de laatste les is er een wat grotere, afsluitende opdracht om het geleerde toe te kunnen passen. 

Voor deelname aan deze cursus is enige acteerervaring wel lekker. Binnen T-Lab zou dat bijvoorbeeld na het afronden van of tegelijk met De Vloer Op Deel 2 goed kunnen. Heb je toneelervaring buiten T-Lab opgedaan? Dan is deelname ook goed mogelijk! 

Camera Acteren

Dag/Tijd: n.t.b.
Aantal Lessen: n.t.b.
Start Cursus: 2024/2025
Docent: n.t.b.
Niveau: semi-gevorderden/gevorderden zonder ervaring voor een camera
Locatie: n.t.b.
Kosten: n.t.b.
Aantal Cursisten: 8

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van wanneer de cursus te boeken is.