Nieuwe Seizoen ONLINE
Alle cursussen v.a. September nu te boeken
Alle Cursussen
WORKSHOP FYSIEK THEATER
WERKEN AAN NON-VERBAAL SPEL OP 15 en 16 JUNI
Meer info en Boeken

T-Lab

Acteerlessen voor volwassenen 
in hartje Amsterdam

SPELEN MET TEKST

Neem deel aan de Spelen met Tekst cursus als jij wilt leren hoe je moet acteren met tekst. Leer hoe je woorden en zinnen op papier in je hoofd tot leven kunt laten komen en hoe je dit gebruiken in je spel. Ook is dit een goede cursus om te volgen als jij graag wilt ontdekken hoe het is om in de huid van een personage te kruipen. We gaan namelijk in deze cursus met een bestaand toneelstuk aan de slag. Je leert gedurende deze periode één of meerdere personages kennen. Als afsluiting speel je een presentatie voor een publiek. Op deze pagina vind je een uitgebreide inhoudelijke omschrijving van de cursus en kun je de praktische informatie vinden zoals de dagen en tijden. 

Cursus Spelen met tekst

Ga je voor het eerst werken met tekst en een script? Of wil je jouw analyse skills wat verder uitdiepen? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

In deze cursus ga je aan de slag met een bestaande toneeltekst. Werken met tekst vraagt iets anders van een acteur dan improvisatie. Het verloop van een scène en de woorden van de personages zijn bedacht door de schrijver die voor alles een specifiek doel heeft. Het is de taak van de acteur om invulling aan deze woorden te geven en deze op de juiste manier tot leven te laten komen. Volgens ons kan dit niet anders dan bij het begin te beginnen: de toneeltekst!

Als een detective duik je daarom samen met je medecursisten in de tekst om de betekenis van de woorden uit te pluizen. Je leert een goede rol analyse te maken en krijgt van jouw docent tools aangereikt die niet alleen toepasbaar zijn op het stuk dat jullie in de lessen behandelen, maar op elke theatertekst waar jij in de toekomst je tanden in gaat zetten. Je zult zien dat juist door heel goed te begrijpen wat je aan het spelen bent je met meer zelfvertrouwen en kunnen op het podium staat!

Na het maken van een grondige analyse gaan we de vloer op. Je krijgt een scène en een rol toebedeeld. Tijdens het werken aan jouw scène wordt jouw toneelspel verfijnd door middel van elementaire acteeroefeningen. Zo krijg je steeds meer tools om de tijdens de analyse gevonden inhoud van de toneeltekst over te dragen op een publiek.

Na 10 weken ben je klaar om jouw ontwikkeling aan een publiek te laten zien en een knallende presentatie te geven. 

Deelname aan deze cursus kan alleen met enige acteerervaring. Binnen T-Lab kan dat na het afronden van De Vloer Op Deel 2. Heb je relevante toneelervaring buiten T-Lab opgedaan, dan zal deelname in overleg mogelijk zijn na een kort telefonische kennismaking.

Commitment:
Als je aan deze cursus wilt deelnemen verwachten we enige mate van commitment. Dat betekent: je bent altijd (en op tijd) aanwezig en je bereid de lessen voor wanneer dat van je gevraagd wordt. Dit betekent dat je naast de cursustijden ook nog wat extra tijd reserveert om de repetities voor te bereiden en om feedback te verwerken. Hoe meer jij zelf in de lessen investeert, hoe meer jij en ook je groepsgenoten er uit kunnen halen.

De presentatie vindt plaats in de laatste les. Kun jij op voorhand al (een van) de laatste twee lessen niet bijwonen? Dan kun je helaas niet deelnemen aan deze cursus.

Cursus Spelen met tekst

spelen met tekst acteren met een script

Dag/Tijd: woensdag 20.40-22.10 uur
Aantal Lessen: 10
Start Cursus: 11 september 2024
Niveau: beginners/semigevorderden
Docent: Tjerry
Locatie: De Pijp | Karel du Jardinstraat 76
Kosten: €198,50
Aantal Cursisten: 12