Nieuwe Seizoen ONLINE
Alle cursussen v.a. September nu te boeken
Alle Cursussen
WORKSHOP FYSIEK THEATER
WERKEN AAN NON-VERBAAL SPEL OP 15 en 16 JUNI
Meer info en Boeken

T-Lab

Acteerlessen voor volwassenen 
in hartje Amsterdam

NACHTGASTEN

Heb jij bij T-Lab of elders jouw acteerskills ontwikkeld en ben je klaar voor de volgende stap? In de cursus Nachtgasten ga je stap voor stap toewerken naar een voorstelling die je samen met je groepsgenoten live voor een publiek improviseert. Geïnspireerd op- en volledig schatplichtig aan de methode van theatergroep ‘De Nachtgasten’.

Deze cursus is een goed vervolg op het afronden van de reeks De Vloer Op.

Cursus Nachtgasten

Het is tijd om al jouw geleerde acteertechnieken en improvisatieskills toe te gaan passen in een volledig geïmproviseerde voorstelling voor publiek. Dat kun je natuurlijk niet zomaar in één keer, maar na deze cursus draai jij daar je hand niet meer voor om.

We werken op basis van de methode van Theatergroep De Nachtgasten. Deze groep toerden jarenlang langs de Nederlandse Theaters met avondvullende voor een publiek geïmproviseerde voorstellingen.

In deze cursus leer je hun methode kennen en op speelse wijze eigen maken. Je krijgt handvatten mee om lange improvisaties interessant te laten verlopen en de aandacht van het publiek vast te houden, je leert met geheimen spelen en ontdekt hoe je deze goed moet delen, je past alle bij De Vloer Op reeks ontwikkelde acteerskills toe, leert je medespelers goed kennen zodat je op elkaar ingespeeld raakt en goed kunt samen spelen. Je leert hoe je ervoor zorgt dat elk personage aandacht krijgt en het voor het publiek te volgen is wat er gebeurt. De lessen zijn zo ingericht dat je elke week langere en complexere scènes interessant kunt houden. Aan het eind van de reeks kun je met zelfvertrouwen een hele voorstelling spelen.

Er komt ook een groot stuk personage ontwikkeling bij kijken. In deze cursus krijg je langer de tijd om een personage te ontdekken en uit te diepen. Zo krijg je een beschrijving van de situatie waarin de personages zich bevinden en een persoonlijke briefing met geheimen die alleen jouw personage weet. Dit betekent wel dat deze cursus gepaard gaat met voorbereidingswerk. Houd er rekening mee dat je enkele keren je thuis gedegen op de les moet voorbereiden.

Heb je ergens anders al een gedegen en ruime training gehad in dramatisch improviseren? Dan is het in goed overleg met T-Lab mogelijk om dit deel te volgen zonder dat je De Vloer Op hebt gevolgd. Wij willen ook ervaren mensen een plek bieden om bij T-Lab te improviseren en daar is deze cursus de juiste voor.

cursus Nachtgasten

Dag/Tijd: dinsdag 20.40-22.10 uur
Aantal Lessen: 10
Start Cursus: 10 september 2024
Niveau: gevorderden/ervaren
Docent: Tjerry
Locatie: De Pijp | Karel du Jardinstraat 76
Kosten: €198,50
Aantal Cursisten: 12