Nieuwe Seizoen ONLINE
Alle cursussen v.a. September nu te boeken
Alle Cursussen
WORKSHOP FYSIEK THEATER
WERKEN AAN NON-VERBAAL SPEL OP 15 en 16 JUNI
Meer info en Boeken

T-Lab

Acteerlessen voor volwassenen 
in hartje Amsterdam

Nogmaals: Theaterfestival De Parade

T-Lab Tipt: Theaterfestival De Parade. Ook in 2023 tippen wij dit festival weer. Tot onze verbazing is het niet bij iedereen bekend en wij merken bij de T-Lab achterban dat er veel mensen zijn die hier nog nooit een bezoek hebben gebracht. Eens moet de eerste keer zijn, toch? Daarnaast beginnen veel mensen bij T-Lab aan hun acteer avontuur, dus je moet het ook maar net weten. Het past volledig bij onze visie om iedereen mee te nemen in de wereld van theater.

Dit rondreizende festival reist het hele land door in de zomer en is in augustus en september in Amsterdam te vinden. In het Martin Luther Kingpark strijken zij neer met niet alleen een aantal theatertenten, maar ook heerlijke eettentjes en wat leuke randactiviteiten. Je kunt er dus een echte festivaldag beleven.

Vooral de theaterstukken die daar te zien zijn springen er voor ons uit, naast de goede sfeer natuurlijk. Tal van geestige, ontroerende en experimentele stukken hebben wij de revue zien passeren. Anders dan in een ‘gewone’ theaterzaal zit je vaak dicht op de acteurs en kan je goed zien wat zij inzetten om een publiek mee te nemen in het verhaal dat ze vertellen.

Specifieke aanraders gaan wij niet geven. Wel zijn wij met T-Lab op bezoek geweest bij De Parade dit jaar. Ongeveer 20 (oud) cursisten hebben zich laten verrassen met drie hele verschillende voorstellingen, uitgekozen door T-Lab, in samenwerking met De Parade en de makers van de voorstellingen. We deinsden mee op autotune muziek in ‘Fünf, sechs, alles Flex‘ van Het Zuidelijk Toneel en Club Gewalt, waar gastdocent Teun ook een rol in had. Verder was het lachen geblazen bij ‘Mijn slappe komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt‘ van Kollektief op Kracht en sloten we spetterend en met spektakel af bij ‘De grandioze dood van Siegfried & Roy‘, door Alex Hendrickx & Daniël Cornelissen.

We dansten nog even een dansje in de Silent Disco en probeerden onder overkappingen te schuilen voor de nogal harde regen. Tussen de voorstellingen door konden we onze gedachtes delen, en aangezien het drie compleet verschillende voorstellingen waren viel er genoeg te bespreken en bleek iedereen weer een andere smaak te hebben. Dat maakt dit soort bezoeken met elkaar zo leuk en inspirerend!

T-lab tipt de parade 2023