Nieuwe Seizoen ONLINE
Alle cursussen v.a. September nu te boeken
Alle Cursussen
WORKSHOP FYSIEK THEATER
WERKEN AAN NON-VERBAAL SPEL OP 15 en 16 JUNI
Meer info en Boeken

T-Lab

Acteerlessen voor volwassenen 
in hartje Amsterdam

Documentaire “Mag ik je aanraken?” van Tamar van den Dorp

In de documentaire “Mag ik je aanraken?” onderzoekt regisseur Tamar van den Dorp samen met acteurs hoe de verbeelding van intimiteit in films en in televisie de afgelopen jaren tot stand kwam. Deze tipt gaat niet over de ambacht acteren, maar wel over de voorwaarden waarin we dit vak zouden moeten uitoefenen.

Bij T-Lab hebben we veiligheid hoog in het vaandel staan. Wij hopen iedereen een veilige leeromgeving te bieden, omdat wij van mening zijn dat je enkel in veiligheid en vertrouwen je tot een betere speler kunt ontwikkelen. Daarom houden wij de dialoog over dit onderwerp graag levendig.

In de documentaire zie je het verschil tussen de verschillende leeftijden. De acteurs die al in de jaren zestig en zeventig actief waren in het vakgebied hebben er een andere kijk op dan de jongere generaties. De acteurs worden in het diepe gegooid door een intieme scène die zij hebben gespeeld terug te kijken. Sommigen hebben deze nooit bekeken, anderen hebben deze heel lang niet gezien. Het brengt veel naar boven. Er wordt om sommige situaties wat gelachen, of wat ongemakkelijk gegiecheld, maar er zijn ook serieuzere, ontroerendere en shockerende momenten waarin je ziet hoe belangrijk goede communicatie is en wat het kan betekenen voor een acteur als dit niet gebeurd.

Onze vertrouwenspersoon Karlijn zei het volgende over deze docu:
“In ‘Mag ik je aanraken’ krijg je mee hoe het er in het professionele veld lange tijd aan toe ging. In de documentaire zie je hoe belangrijk het is om in een werkproces je grenzen aan te kunnen geven en dat daarnaar geluisterd wordt. Gelukkig is die ruimte er bij T-lab!”

Dit is zeker een aanrader om op een avondje te kijken dit najaar (of daarna natuurlijk). Je kunt de documentaire hier bekijken.

T-lab_tipt mag ik je aanraken documentaire